ראגו בשר עשיר בירקות
הצרפתים קוראים לו ראגו והאיטלקים בולונז. בכל מקרה זה תבשיל בשר עשיר סמיך ומתובל .
קבלו המלצה של דליה לוי מהרצליה ששלחה לנו את המתכון וקיבלה את כמות הבשר שמופיעה בו, במתנה.
גם אתם יכולים… מה צריך לעשות כדי לזכות? הכנסו!
מצרכים
1 ק"ג בשר בקר טחון מעורב עם כ- 50 ג"ר שומן כבש, או בשר טלה
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
2 גזרים מגורדים בפומפיה גסה
3 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 עגבניה גדולה בשלה קצוצה דק
2 זוקיני מגורדים בפומפיה גסה
6 שיני שום פרוסות דק
1 קופסה גדולה עגבניות מרוסקות
1 קופסה רסק עגבניות
עלי בזיליקום
טימין טרי או יבש
פלפל שחור גרוס
מלח
שמן זית
אופן ההכנה
1. מחממים 3 כפות שמן זית מוסיפים את הבצל ומחצית מכמות השום ומטגנים עד לשקיפות הבצל, תוך כדי ערבוב שהשום לא יחרכך.
2. מוספים את כל הירקות חוץ מהעגבניות ומטגנים כמה דקות ביחד.
3. מוספים את הבשר תוך כדי ערבוב עד שהבשר מפורר ומבושל קלות.
4. מוסיפים עגבניה טריה, מחצית השום שנותרה, עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות
5. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה קלה.
6. מוסיפים את כל התבלינים מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה בסיר מכוסה. (בישול ארוך יותר יעשיר את הטעמים.)
7. לבדוק מידי פעם שהתבשיל לאו נדבק לתחתית. רק במידת הצורך להוסיף מעט מים.
הגשה
מומלץ להגיש על טחינה חמה (מזכיר את הסינייה הערבית) או על פסטה, אורז לבן, פירה.