עוף בדבש מיץ תפוחים ומרוה
לראש השנה שי-לי ליפא, מחברת ספרי בישול, מתכונאית ומגישת "סופר שי-לי" ממליצה על מנה עשירה בסמלי החג -תפוח ודבש. אנחנו ממליצים על מנה זו כל השנה, בפרט כשזמן ההכנה הוא כ- 10 ד'.
צילום: דניה וינר
מצרכים (10 מנות)
10 ירכיי עוף טריות
24 עלי מרווה
1 כוס מיץ תפוחים
3 כפות שמן זית
1 כף דבש
מלח גס ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מוציאים את העוף מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה. שוטפים ומייבשים היטב בנייר סופג.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום.
מכניסים שני עלי מרווה מתחת לעור של כל ירך, מניחים את העוף בתבנית ואת שארית עלי המרווה מפזרים בתבנית.
מערבבים בקערה מיץ תפוחים, שמן זית ודבש. יוצקים על העוף ומתבלים במלח ופלפל.
אופים בתנור החם 30 דקות, הופכים את העוף וממשיכים לצלות עוד כ-30 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.