סטייק "אוסקה" עם מיסו טריאקי
סטייק עם טעם של עוד…
שף עמיר אילן, מנהל המגמה הקולינרית בבית הספר לבישול "דן גורמה",
ממליץ על סטייק אוסקה במרינדת מיסו וזיגוג טריאקי.
מתכון מתוך סדנאת 'אתגר הבשר', אותה הוא מעביר בדן גורמה.
צילום: אנטולי מיכאלו
מצרכים (2 מנות)
500 גר' נתח אנטריקוט מיושן
1 כף מיסו
3 כפות סויה
2 כפות מירין
2 כפיות חומץ אורז
2 כפיות סוכר
2 כפיות שמן שומשום
שומשום
אופן ההכנה
מערבבים את רכיבי המרינדה.
מורחים היטב על הבשר ומשהים לילה במקרר.
צולים בגריל לדרגת הצלייה הרצויה.
מברישים עם זיגוג טריאקי ומפזרים שומשום מעל.
רוטב טריאקי מהיר
מצרכים
½ כוס סויה יפנית
¼ כוס מים
2 כפות מירין
2 כפות סוכר חום
2 כפות סוכר לבן
1.5 כפיות שום קצוץ
1.5 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
1 כף שמן שומשום
אופן ההכנה
מחממים את כל הרכיבים בסיר קטן להמסת הסוכר.
מצמצמים לקבלת זיגוג מבריק במרקם מייפל – לא סמיך!
הגשה
מצוין עם אורז וירקות מאודים