לביבות בשר עם תפוחי אדמה

לביבות בשר ותפוחי אדמה

לביבות בשר עם תפוחי אדמה

Print Friendly, PDF & Email

 

לביבות בשר עם תפוחי אדמה גיוון נהדר ללביבות חנוכה, או לארוחת שבת

 

מצרכים  (20 לביבות)

350 ג"ר בשר טחון (הודו/ בקר/ עוף  לבחירתכם)

3 כפות קמח

2 ביצים

6  תפוחי אדמה בנוניים

3 בצל קצוץ דק

1/2 כוס ירק (מומלץ פטרוזיליה וכוסברה מעורב)

כפית פפריקה מעושנת (אפשר גם מתוקה)

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה עם 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

מטגנים 2 בצלים (1 שומרים בצד) עד להשחמה (בצל מטוגן) מסננים משמן עודף ושומרים בצד.

מטגנים את הבצל שנותר עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב עד שהבשר מפורר ושינה את צבעו ללבן.

מוסיפים את שאר התבלינים והירק תוך כדי ערבוב, מבשלים יחד כ 2 ד' ומכבים את הכיריים .

מוסיפים את הבשר לתערובת הפירה, מוסיפים את הבצל המטוגן,הביצים והקמח, מערבבים לתערובת אחידה ומתקנים תיבול.

הכנת הלביבות

1. מטגנים בשמן עמוק

2. אופים בתנור בחום של 180 עד להשחמה. מומלץ לזלף שמן זית לפני האפיה.

נכתב על-ידי efrat katz