חמין עיראקי – טבית
המתכון של סבתא יפה (סבתא של גדי ממעדני בשר 2000)
פשוט ללקק את האצבעות…
רוצים לנסות ? הזמינו בשר באתר בלי לצאת את פתח הבית
מצרכים ל 10 סועדים
עוף שלם קטן שטוף ומיובש
300 ג"ר בשר טחון גס, מומלץ צלעות טריות
2 עצמות ברך
2 1/4 כוסות אורז
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
½ כפית פלפל שחור
1 כפית בהרט עירקי (בהרט לקובה עירקית)
10-12 ביצים קשות
מילוי לעוף
1. שוטפים את האורז ומשרים במים
2. מערבבים היטב את הבשר הטחון עם ½ כוס אורז מושרה ותבלינים.
[ ¼ כפית בהרט, ½ כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם ]
ממלאים את העוף, שלא יהיה דחוס מידי.
קושרים את הרגליים עם חוט המתאים לבישול ואם יש קרע בעור ניתן לחבר עם קיסם עץ.
אופן ההכנה
מכינים סיר גדול שמתאים לתנור
1. מחממים בסיר 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
2. מוסיפים ½ כוס מים את רסק העגבניות, הפפריקה,פלפל שחור ומלח לפי הטעם
3. מוסיפים את עצמות הברך ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. מוסיפים מים במידת הצורך.
4. מוסיפים את העוף הממולא לסיר וממשיכים בבישול עוד ½ שעה.
5. מוסיפים את האורז המושרה, להוסיף עוד מים לפי הצורך – לפחות 3 כוסות ולהמשיך בבישול כ ½ שעה כשהסיר מכוסה היטב.
6. מוסיפים למעלה את הביצים ומעבירים לתנור שחומם מראש על 150 מעלות למשך 10 ד'.
7. מנמיכים את חום התנור ל- 100 מעלות למשך הלילה. (כ-14ש')
בתיאבון