גולש עגל חלב עם פירות יבשים
עגל חלב עם פירות יבשים, מתכון נהדר ומומלץ לסעודת ט"ו בשבט ולא רק… טעים ומפנק כל השנה.
רוצים לנסות? הזמינו בשר באתר בלי לצאת את פתח הבית.
מצרכים למתכון גולש עגל חלב עם פירות יבשים:
1.5 ק"ג כתף עגל חלב חתוך לקוביות בינוניות
8-10 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
8-10 משמשים מיובשים
2 בצלים קצוצים גס
2-3 שיני שום
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצה
¼ כוס יין לבן
2 כפות רוטב סויה
1.5 כפות אבקת מרק בצל
קורט ציפורן
קורט קינמון
פלפל שחור גרוס
מעט מלח (זכרו שגם אבקת המרק מלוחה)
5 כפות שמן
אופן ההכנה:
בסיר שטוח מחממים מחצית מכמות השמן מוסיפים מחצית מכמות השום והבצל ואת קוביות הבשר.
סוגרים את הבשר מכל הצדדים מכסים במים ומבשלים כשעה עד לריכוך הבשר.
בסיר נוסף מחממים את יתרת השמן מוסיפים את השום והבצל הנותרים מוסיפים פלפל שחור ומערבבים .
מוסיפים את היין ורוטב הסויה מערבבים היטב, ומכניסים לסיר את הבשר המבושל עם הנוזלים בהם בושל.
במידת הצורך מוסיפים מים עד כיסוי הבשר.
מוסיפים את הפירות היבשים ואת הפטרוזיליה וממשיכים בבישול על להבה נמוכה למשך 15 ד'
מוסיפים לסיר את אבקת המרק, הקינמון והציפורן מערבבים היטב ומבשלים כ- 10 ד' נוספות.
טועמים וממליחים רק במידת הצורך.
בתיאבון