קדירת בשר צלעות עם לימון פרסי
קדירה חגיגית ומיוחדת של בשר צלעות וירקות שורש שתהפוך כל שולחן חג לחגיגה של ממש.
המתכון באדיבות שושי שטיינוביץ, מפתחת שיטת בישול גורמה לייט, סדנאות וקייטרינג גורמה לייט
.
מצרכים
2 ק"ג בשר צלעות, נקי משומן, חתוך לקוביות גדולות
2 בצלים גדולים
1 ראש שום
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
3 לימונים פרסים
1 שורש ג'ינג'ר יבש – שלם
1 שורש כורכום יבש – שלם
1 מקל קינמון שלם
1 כף פלפל אנגלי, טחון
4 עלי דפנה
1 סלק
1 לפת
3-4 תפוחי אדמה
1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס טרי
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
2 כפות סילאן
מים לכיסוי
אופן ההכנה
קוצצים בצל לקוביות בגודל 1 ס"מ.
קולפים שום.
קולפים את שאר הירקות וחותכים לחתיכות גדולת. את תפוחי האדמה שמים בצד.
מלהיטים סיר כבד עד שטיפת מים שמכניסים לתוכו קופצת.
"סוגרים" את נתחי הבשר, ללא שמן, מכל הצדדים. מכניסים כל פעם כמה חתיכות כדי לא לקרר את הסיר.
מוציאים את הבשר ושמים בקערה בצד.
שמים בסיר את שורש הכורכום, הג'ינג'ר והקינמון ומקפיצים לרגע.
מוסיפים את קוביות הבצל לסיר ורק אז מוסיפים 1 כפית שמן. מטגנים את הבצל תוך זרזוף טיפות מים עד שמזהיב.
מוסיפים את הסילאן. מוסיפים את התבלינים הטחונים וכל השאר.
מכסים במים ומבשלים שעתיים או שלוש עד שהבשר רך לחלוטין. טועמים, מתקנים תיבול.
הגשה
מגישים חם מעל פירה תפוחי אדמה או אורז לבן.