אוסובוקו עגל טרי ביין אדום
ריח תבשיל קדירה עטוף בטעמים עשירים של יין ובשר הוא המתכון הבטוח לאווירת חג מושלמת במיוחד.
שי-לי ליפא, מחברת ספרי בישול, מתכונאית ומגישת "סופר שי-לי" ממליצה על אוסובוקו עגל טרי ביין אדום.
צילום: דן לב
מצרכים (ל-6-4 מנות)
6 פרוסות בינוניות (או 4 גדולות) של אוסובוקו עגל טרי בעובי 3 ס"מ
מעט קמח
מלח ופלפל שחור גרוס
1/4 כוס שמן זית + 2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
2 כוסות יין אדום יבש
11/2 כוסות מים מינרליים או מסוננים
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
3 עלי דפנה
להגשה
פטרוזיליה קצוצה גס
אופן ההכנה
1. מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
2. ממליחים ומפלפלים את נתחי הבשר. מקמחים אותו קלות.
3. מחממים סיר רחב על להבה בינונית.
4. מוסיפים 1/4 כוס שמן זית ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד להשחמה. מוציאים לצלחת.
5. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית, בצל, סלרי וגזר ומטגנים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהירקות רכים.
6. מוסיפים יין, מים, עגבניות מרוסקות ועלי דפנה, ומתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מניחים את הבשר בסיר (משתדלים שכולו יכוסה בנוזל) ומביאים לרתיחה.
7. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים וחצי-שלוש עד שהבשר רך מאוד.
מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
1
1
תגובות